Hemsida och Webbdesign på Internet

Hemsida

Behöver du en fin och stilren hemsida för ditt företag? Det är mycket viktigt att företag syns på Internet idag. Det behöver inte vara varken dyrt eller krångligt. Vi hjälper dig gärna!

Alldo IT erbjuder inte paketlösningar på hemsidor. Anledningen till detta är att man då köper produkter och tjänster som man ändå inte kommer att använda. Hos Alldo IT köper du endast det du vill ha och har behov av.

Alldo IT är ett litet företag under ständig utveckling. Med över 15 års erfarenhet av IT-branchen har vi samlat på oss en hel del kunskap. Vi har inga dyra kontor- eller lokalkostnader, detta vinner du på som kund. Vi kan nämligen hålla mycket konkurranskraftiga priser på våra hemsidor och IT-relaterade jobb.

Webbsidor & Webbdesign

Några referenser på tidigare hemsidor, webbdesign och projekt.

Fotoramar och ramarPartytältImport av bilarKilramar och spännramarRedwareFilmer och bioUppspända målardukar och målarduk på rulleLyftkranar

Varför en hemsida?

Det finns många anledningar till att synas på Internet idag. Vi anser att några av de viktigaste är:

Exempel & priser på olika lösningar

Varje webbsida från Alldo IT är unik och existerar enbart i sin form för just ditt företag. Det innebär att alla jobb med webbsidor är olika. Utifrån kundens önskemål, lämnar vi dock alltid fast pris innan jobb påbörjas.

*Svensk lag kräver information om Cookies på webbplatser.

CMS (Content Management System) & WCMS (Web Content Management System)

CMS och WCMS är två samlingsnamn för webbpubliceringssystem, vilket tillåter dig att uppdatera dina hemsidor enkelt via en webbsida. Med dessa system kan du enkelt själv skapa nya sidor på webbplatsen, lägga till och ta bort text, ladda upp nya bilder, snabbt ändra produktinformation och mycket mycket mer. Den stora fördelen är att du kan underhålla och göra din hemsida levande - helt utan kunskap om HTML. Du slipper också vara beroende av andra kunniga som måste hjälpa dig uppdatera hemsidan.

Två kända system som finns till hands är DrupalNytt fönster och JoomlaNytt fönster. Båda systemen är öppna programvaror (Open SourceNytt fönster) och distribueras fritt. Programvaran är därför gratis - kostnaden du betalar ligger i konfigurering och uppsättning, samt eventuell ny design av webbsidan. Vi jobbar även med Quick.CMSNytt fönster vilken licensieras under Creative Commons Attribution 2.5Nytt fönster vilket säger att en länk till skaparen (Open Solutions) måste finnas på webbsidan.

Domäner

En riktig domän ska företaget alltid ha. En domän visar att företaget satsar och tänker framåt. I första hand bör man ha en .se-domän, vanligt är också .com- och .nu-domäner. Priset för en .se-domän är cirka 150:-/år inkl moms (med reservation för prisändringar). Faktureras årsvis.

Alldo IT rekommenderar FS-Data eller Binero för registerering av en .se-domän. Alldo IT hjälper gärna till med registrering av din nya .se-domän.

Webbhotell

Det finns en uppsjö av svenska webbhotell. Som alltid får man det man betalar för. Det billigaste har endast support via fax och eller e-post. Alldo IT rekommenderar därför FS-DataNytt fönster eller BineroNytt fönster, då de är driftsäkra och har en riktig svensk support. Andra alternativ är t.ex. Surftown. Priser på webbhotell, från ca 12:-/mån inkl moms, till ca 150:-/mån (med reservation för prisändringar), beroende på olika tillval (antal domäner, utrymme, databas mm).

Notera att det ofta tillkommer en administrativ startavgift på webbhotell. Priserna varierar men brukar ligga på ca 350:- inkl moms. Betalning brukar ske kvartalsvis, eller årsvis. Läs gärna mer om webbhotellNytt fönster

Bra att veta om hemsidor

Om domäner och IP-adresser

En domän är namnet till en adress (IP-adress) på Internet. Ungefär som telefonkatalogen. Du vet vem du vill ringa (domän-namn), och hittar sedan tfn-numret (IP-adress) till namnet. Datorer hittar varandra med hjälp av dessa IP-adresser. Detta sköts av DNS istället för telefonkatalogen på Internet. Svenska företag brukar använda .se, .com och .nu-domäner. Nu börjar även .eu för europeiska unionen bli vanligare. Detta är de tre vanligaste svenska företagsdomänerna, där .com ofta brukar rikta sig till utländska besökare, där .nu-domäner vanligtvis är till för kampanjer och den svenska .se-adressen vanligtvis är till för den svenska marknaden. Den svenska toppdomänen .se sköts av Stiftelsen för InternetinfrastrukturNytt fönster

Om webbhotell och hosting-leverantörer

Webbhotell drivs av ett företag som har hög hastighet på anslutningen mot Internet. Denna höga hastighet gör att webbhotellet kan ha många webbsidor samtidigt på sina datorer, som kallas servrar. Dessa servrar är ofta av mycket hög kvalité från stora kända tillverkare, och borgar därför för en hög tillgänglighet. Det är alltså mycket sällan, om någonsin, som sidan inte kan hittas på grund av att dessa servrar inte fungerar som de ska. Varje gång en ny kund laddar upp sin nya sida, går det också åt hårddiskutrymme. Det är dessa tre saker du betalar för i första hand.

Du betalar för

E-post och webmail ingår ofta i grundpaketen. Dessutom erbjuder webbhotellen extratjänster, som t.ex. databas-server för att lagra exempelvis dynamisk produktinformation - eller för att driva forum och liknande.

Skaffa hemsida

Vägen till att synas på Internet är inte alls krånglig. Men däremot finns det en del saker att tänka på. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Redo att sälja på Internet?

Alldo IT kan och hjälper sina kunder att sälja sina produkter på Internet via e-handel. Det är idag enklare än någonsin och inte längre några höga kostnader, däremot är ofta variationen på dessa jobb stor. Vi måste därför alltid lämna offert på dessa jobb.