Se till att synas på sociala medier som Facebook och Twitter

Sociala medier

Att synas på sociala medier som Twitter och Facebook blir vanligare och vanligare och fördelarna är väldigt många.

Sociala medier är nämligen ett mycket enkelt sätt att sprida produktinformation. Alldo IT kan hjälpa dig att synas på sociala medier som Facebook och Twitter

Sprid din produktinformation via Facebook

Facebook är den absolut största kanalen att visa sina produkter på. Det vanligaste är att använda så kallade gilla-knappen på sin hemsida. Facebook är en social mötesplats där varje användare har massor med vänner. Om användaren gillar din produkt via gilla-knappen, exponeras din produkt för alla användarens vänner. Om en av alla dessa vänner åter delar denna information för sina vänner, kan snabbt flera hundra människor exponerats med din produkt.

Exempel på Gilla-knappen och Facebook-kommentarer

Längst upp på denna sida finns en gilla-knapp. Om en användare klickar på den, visas just denna sida för alla Facebook-användarens vänner. Detsamma gäller även om hela sidan delas via Facebook-knappen längst ned på sidan. Effektivast blir givetvis detta om man delar en sida med produktinformation istället.

Sociala Nätverk - Facebook

En sida du kan dela produktinformation på är t.ex. Redware. Om du klickar på gilla-knappen där, kommer produktinformation samt bild på produkten att visas på Facebook. Förfarandet är enkelt, du behöver bara få besökare och kunder att "gilla" dina produkter. Du kan också låta besökarna skriva kommentarer om din produkter eller tjänster. Kommentaren syns då tillsammans med den aktuella produkten eller tjänsten. Ett exempel finns på Silverscreen där möjligheten finns att kommentera nyheter.

Maximal spridning

Om en användare har 200 vänner, och denna delar information, så har 200 potentiella personer fått produktinformationen. Om fem av dessa åter sedan delar informationen, så kan man i praktiken åter igen ha exponerat informationen för 500 nya potentiella besökare och köpare. Det är nu man börjar förstå vidden av möjligheterna med att synas på sociala medier, samt varför man talar mer och mer om att synas på dessa platser idag.